Zomer

Zomer foto's

Wandelen

Vanuit het appartement hebben we uitzicht op een natuurreservaat waar prachtige wandelroutes zijn uitgezet, met de Mont de Grange als hoogste punt.
Achter ons appartement loopt een gedeelte van de bekende wandelroute GR5 van Hoek van Holland naar Nice. Een prachtig deel van die wandelroute is de Cornettes de Bise op 3 uur en 55 min wandelen van La Chapelle d'Abondance.
La Panthiaz cabinebaan is open op elke woensdag in de maanden juli en augustus; kosten: kinderen € 4,50 en volwassenen € 6,-.

Bergbeklimmen

Voor de echte klimmer is er (op loopafstand) een Via Feratta, waar u (onder begeleiding) kunt klimmen. Materiaalhuur is mogelijk.

Motor toertochten

Ook de motorrijder komt hier aan zijn trekken. Prachtige bochtige weggetjes door de Frans-Zwitserse Alpen in de omgeving. Maar ook Genève, Annecy, Turijn en Milaan zijn op "dagtocht" afstand.

Mountainbiken

In dit gebied zijn er meer dan 380 km mountainbike tracks, 24 liften geopend en 20 permanente downhill runs, waarvan 12 in Chatel!

Raften - Hydrospeeding

Op 20 minuten afstand vind u het mekka voor de wildwaterbeoefenaars, alle varianten en niveaus voor alle leeftijden; vanaf €36,-

Fantasticable

Uniek in Europa, te vinden in onze vallei: de Fantasticable.
Twee kabels gespannen tussen vier bergtoppen, één met een lengte van 1,3 km en eentje van 1,2 km op een hoogte van 250 m. Hangend in een harnas glijdt u als superman over de vallei; kosten € 34,00

SPA - Wellness center

Wilt u tussen al die aktiviteiten door een dagje relaxen, dan is een bezoek aan de thermaalbaden van Les Bains de Lavey en echte aanrader.

Bird spotting

Dat doen we gewoon vanaf het balkon. Vogels te kust en te keur. En zo af en toe zitten daar nog wat parapanters tussen ook :-).